Domácí limonády z černého rybízu

V dalším díle letního seriálu se věnujeme domácím limonádám z černého rybízu, který je bohatým zdrojem vitamínu C, vitamínu P a bioaktivních flavonoidů. Řadíme jej mezi rostlinné antioxidanty. Domácí limonády z černého rybízu jsou výborné díky jeho výrazné chuti i barvě. Vyzkoušejte...

2 min. čtení

Jednoduchá limonáda z černého rybízu
Recept: hrstka rybízu, 1-2 lžičky třtinového cukru
Postup:
– z rybízu získejte šťávu – doporučujeme použít šnekový odšťavňovač nebo bobulky rybízu rozmixujte a přeceďte přes sítko nebo plátýnko
– doplníme perlivou/neperlivou vodou dle chuti
– osladíme třtinovým cukrem

Netradiční limonáda z černého rybízu a melounu
Recept: hrst rybízu, plátek melounu, větvička citronového tymiánu, 1-2 lžičky třtinového cukru
Postup:
– z rybízu získejte šťávu – doporučujeme použít šnekový odšťavňovač nebo bobulky rybízu rozmixujte a přeceďte přes sítko nebo plátýnko
– doplníme perlivou/neperlivou vodou dle chuti
– osladíme třtinovým cukrem
– do sklenice vložíme kostičky melounu, který skvěle doplňuje výraznou chuť rybízu
– doplníme citronovým tymiánem

 


Zdroj: (jab)

Zdroj: (jab)

Doporučujeme