Láká vaše děti slazená limonáda a vám se nechce tahat s balíky PET lahví? Vyzkoušejte SodaStream! Z kohoutkové vody během chvilky vykouzlí zdravou domácí limonádu s bublinkami. Výrobníky domácí sodovky a limonády SodaStream nabízí alternativu k neekologickým jednorázovým plastovým lahvím.
Jedna náplň bombičky SodaStream vystačí až na 80 litrů nebo 180 plechovek nápoje, pak je znovu naplněna a znovu připravena k použití.
O tom, že je SodaStream ekologičtější alternativou není pochyb. Nezávislá studie společnosti Carbon Trust certifikovala celkový objem emisí skleníkových plynů u každé fáze životního cyklu produktu včetně výroby, distribuce, uskladnění, prodeje, opětovného plnění, užívání a likvidace bombiček s plynem. Společnost Carbon Trust certifikovala, že uhlíkové stopy výrobníku Fizz od společnosti SodaStream a sirupů s příchutí coly a dietní coly odpovídají požadavkům PAS 2050: 2008, mezinárodního standardu pro hodnocení emisí skleníkových plynů u produktů a služeb za celý její životní cyklus. Certifikace uhlíkové stopy rovněž splňuje požadavky Code of Good Practice a Footprint Expert™ Guide.
Certifikovaná uhlíková stopa produktů společnosti SodaStream dosahuje v České republice 34 gramů CO2 na litr perlivé vody, 75 gramů CO2 na litr dietní coly a 90 gramů CO2 na litr coly. Podle společnosti Carbon Trust je taková uhlíková stopa o 65 % až 80 % nižší než průměrná uhlíková stopa srovnatelných nápojů prodávaných v umělohmotných PET lahvích a certifikovaných firmou Carbon Trust.
Jak SodaStream funguje? Nejdříve připravíte čistou, dobře vychlazenou (7°C) sodovou vodu ve vašem výrobníku SodaStream. Láhev se sodovkou vyjměte z přístroje opatrně vlijte odměrku sirupu SodaStream - víčko ze sirupu je zároveň odměrkou. Láhev uzavřete a opatrně promíchejte. Nápoje můžete snadno přizpůsobit své chuti přidáním většího či menšího množství sirupu. Pozn. nikdy do výrobníku nevkládejte láhev s vodou se sirupem. Proč nejdříve připravit sodu a pak přidat sirup? Pokud by se sytila voda,která již obsahuje sirup, nápoj by vypěnil z přístroje a mohl by jej poškodit.
V nabídce je celá řada příchutí. Vyzkoušejte třeba sirupy Goodness, které obsahují pouze přírodní složky bez jakýchkoliv umělých barviv či aromat a nemají přidaný cukr. Jsou tak ideální volbou pro ty, kdo chtějí zdravě zahnat žízeň. Skvěle se hodí i pro děti do školy nebo na cesty – stačí, když v přístroji SodaStream jemně naperlíte čerstvou vodu a dochutíte třeba sirupem z pomeranče
Více informací o nabídce SodaStream naleznete ZDE
11.5.
O dotace z Národního plánu obnovy (NPO) na úsporu vody mohou firmy žádat od čtvrtka 12. května do 30. září. Mají šanci získat příspěvek až do 40 procent způsobilých výdajů. Na projekt je možné čerpat podporu nejvýše 25 milionů korun, na podporu je připravena jedna miliarda korun. Vyplývá to z výzvy.
14.8.
Média jsou plná klimatických změn. Odborníci varují před znečištění plasty či suchem. Ale co říká klimatickým změnám veřejnost? Vnímají lidé hrozbu klimatických změn jako urgentní a jsou ochotni změnit své chování? Na to se ptala výzkumná agentura IBRS v červnu 2019 pražských respondentů ve věku od 15 do 50 let.
29.3.
V Polsku působí Nadace CZYŚCIUTKO, která se zasazuje o to, aby lidé dávali přednost pití kohoutkové vody. Již rok a půl se dobrovolní pracovníci této nadace aktivně zaměřují na školy, podniky i restaurační zařízení a vybízejí Poláky, aby upřednostňovali kohoutkovou vodu.
7.6.
V rámci ohlédnutí za tradiční výstavou Vodovody-Kanalizace 2013 přinášíme video reportáž z expozice společnosti Veolia Voda. Tentokrát se provozovatel vodárenské infrastruktury zaměřil na prezentaci projektu Kohoutkova.cz a systému pro monitorování spotřeby energií a vody, který byl nedávno implementován např. v Praze 11.
21.1.
Vodu z kohoutku zdarma nabízí většina kvalitních českých a moravských restaurací, tvrdí vydavatel gastronomického průvodce Pavel Maurer.
13.7.
Jaké zkušenosti a postřehy k podávání vody z vodovodu svým hostům mají spolumajitelky baru v pražských Holešovicích Andaluský pes - Klára Koubková a Martina Honcová, se dozvíte v následujícím stručném rozhovoru. Andaluský pes je jeden z mnoha barů, kaváren a restaurací zapojených do projektu "Kohoutkova.cz".
7.5.
V dalším ze série rozhovorů s restauratéry a hoteliéry zapojených do projektu Kohoutkova.cz vám přinášíme zajímavé povídání s panem Jaroslavem Tučkem – majitelem a provozovatelem karlínské kavárny Můj šálek kávy a pražírny kávy doubleshot.
26.4.
Zajímají Vás zkušenosti restauratérů zapojených do projektu Kohoutkova.cz? Pak si přečtěte první ze série rozhovorů tentokrát s Martinem Jamborem, Operations Managerem v hotelech Maximilian Hotel & Hotel Josef.
S ideologickým bojem proti kapitalismu má na… VÍCE